osdir.com

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Openstack] [PackStack][Neutron] erro port no present in bridge br-int


Hi, I initilize an instance using a defined flat network and I got the
error:
port no present in bridge br-int

I have a 2 node deployment (controller + network, compute).

The output of the command ovs-vsctl show is

*On the network node*
d3a06f16-d727-4333-9de6-cf4ce3b0ce36
    Manager "ptcp:6640:127.0.0.1"
        is_connected: true
    Bridge br-ex
        Controller "tcp:127.0.0.1:6633"
            is_connected: true
        fail_mode: secure
        Port br-ex
            Interface br-ex
                type: internal
        Port phy-br-ex
            Interface phy-br-ex
                type: patch
                options: {peer=int-br-ex}
        Port "ens33"
            Interface "ens33"
    Bridge br-int
        Controller "tcp:127.0.0.1:6633"
            is_connected: true
        fail_mode: secure
        Port br-int
            Interface br-int
                type: internal
        Port patch-tun
            Interface patch-tun
                type: patch
                options: {peer=patch-int}
        Port int-br-ex
            Interface int-br-ex
                type: patch
                options: {peer=phy-br-ex}
        Port "tapefb98047-57"
            tag: 1
            Interface "tapefb98047-57"
                type: internal
        Port "qr-d62d0c14-51"
            tag: 1
            Interface "qr-d62d0c14-51"
                type: internal
        Port "qg-5468707b-6d"
            tag: 2
            Interface "qg-5468707b-6d"
                type: internal
    Bridge br-tun
        Controller "tcp:127.0.0.1:6633"
            is_connected: true
        fail_mode: secure
        Port patch-int
            Interface patch-int
                type: patch
                options: {peer=patch-tun}
        Port br-tun
            Interface br-tun
                type: internal
        Port "vxlan-c0a8003d"
            Interface "vxlan-c0a8003d"
                type: vxlan
                options: {df_default="true", in_key=flow,
local_ip="192.168.0.62", out_key=flow, remote_ip="192.168.0.61"}
    ovs_version: "2.9.0"

*On the Compute node*

*55e62867-9c88-4925-b49c-55fb74d174bd*
*    Manager "ptcp:6640:127.0.0.1"*
*        is_connected: true*
*    Bridge br-ex*
*        Controller "tcp:127.0.0.1:6633 <http://127.0.0.1:6633>"*
*            is_connected: true*
*        fail_mode: secure*
*        Port phy-br-ex*
*            Interface phy-br-ex*
*                type: patch*
*                options: {peer=int-br-ex}*
*        Port "enp2s0"*
*            Interface "enp2s0"*
*        Port br-ex*
*            Interface br-ex*
*                type: internal*
*    Bridge br-tun*
*        Controller "tcp:127.0.0.1:6633 <http://127.0.0.1:6633>"*
*            is_connected: true*
*        fail_mode: secure*
*        Port br-tun*
*            Interface br-tun*
*                type: internal*
*        Port "vxlan-c0a8003e"*
*            Interface "vxlan-c0a8003e"*
*                type: vxlan*
*                options: {df_default="true", in_key=flow,
local_ip="192.168.0.61", out_key=flow, remote_ip="192.168.0.62"}*
*        Port patch-int*
*            Interface patch-int*
*                type: patch*
*                options: {peer=patch-tun}*
*    Bridge br-int*
*        Controller "tcp:127.0.0.1:6633 <http://127.0.0.1:6633>"*
*            is_connected: true*
*        fail_mode: secure*
*        Port int-br-ex*
*            Interface int-br-ex*
*                type: patch*
*                options: {peer=phy-br-ex}*
*        Port br-int*
*            Interface br-int*
*                type: internal*
*        Port patch-tun*
*            Interface patch-tun*
*                type: patch*
*                options: {peer=patch-int}*
*    ovs_version: "2.9.0"*

How can I solve the problem?

Thanks
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack/attachments/20181106/2602e3f3/attachment.html>