osdir.com

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Openstack] Masakari client error


Hi Torin,

Few days back, this patch [1] got merged in which the service type is changed from "ha" to "instance_ha".

We have tried reproducing the issue you are facing but we are not getting the exact same error. With different versions of openstacksdk, we got different errors.

Masakariclient/masakari-monitors requires openstacksdk version 0.13.0.

Today we have fixed LP bug [2] in patch [3] which should also fix the issue you are facing.

We will release another version of python-masakariclient soon.

Are you installing masakari using devstack? If yes, please install masakari from scratch.
After installing latest masakari, you should be able to run segment-list and host-list using openstack  commands.
If you want to run same commands using masakariclient, then you will need to wait until new version of masakariclient is released or  you can apply patch [3] in your environment. If you need any help in applying patches, please ask for help on #openstack-masakari IRC.

Simple way to install latest masakariclient from code:
1. git clone https://github.com/openstack/python-masakariclient.git
2. Go to folder python-masakariclient
3. sudo python setup.py install

If you find any issues in Masakari, you can also report bugs in launchpad against below respective projects.
http://launchpad.net/python-masakariclient
https://launchpad.net/masakari-monitors
https://launchpad.net/masakari

Hope this helps!!!

[1] : https://review.openstack.org/#/c/536653/
[2] : https://bugs.launchpad.net/python-masakariclient/+bug/1756047
[3] : https://review.openstack.org/#/c/557634/


Regards,
Tushar Patil


________________________________________
From: Torin Woltjer <torin.woltjer at granddial.com>
Sent: Tuesday, May 15, 2018 11:36:11 PM
To: openstack at lists.openstack.org
Subject: [Openstack] Masakari client error

I am using the masakari client version 5.0.0 installed from python pip. I keep getting the following error:
("'Connection' object has no attribute 'ha'", <open file '<stderr>', mode 'w' at 0x7f6ee88791e0>)
when I try to run any commands with it: segment-list host-list etc. It's entirely possible that I'm missing some peice of configuration, or have something improperly configured, but there isn't sufficient documentation for me to figure out if or what. Anybody have a working example that I can see, or know if this an issue?
Disclaimer: This email and any attachments are sent in strictest confidence for the sole use of the addressee and may contain legally privileged,confidential, and proprietary data. If you are not the intended recipient,please advise the sender by replying promptly to this email and then delete and destroy this email and any attachments without any further use, copying or forwarding.