osdir.com


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[nova] [ops] Problems running db sync for nova (Ocata --> Pike)


Mmm.
Doesn't "--local_cell" mean that cell0 is not updated ?
I was already using cell0 in Ocata ...

Cheers, Massimo

On Tue, Jul 16, 2019 at 12:52 PM Eugen Block <eblock at nde.ag> wrote:

> Hi,
>
> I think you need to run
>
> nova-manage db sync --local_cell
>
> in Ocata. I can't quite remember the reason, but you should try it.
> I had the same problems and this command worked out for me.
>
> Regards,
> Eugen
>
>
>
> Zitat von Massimo Sgaravatto <massimo.sgaravatto at gmail.com>:
>
> > Resending with the right tags in the subject line ...
> >
> >
> > Hi
> >
> > We are trying to update our Ocata cloud to Pike  (this is the first step:
> > we will go through Ocata --> Pike --> Queens --> Rocky) but we have a
> > problem with nova-manage db sync:
> >
> >
> > [root at cld-ctrl-01 ~]# su -s /bin/sh -c "nova-manage db sync" nova
> > ERROR: Could not access cell0.
> > Has the nova_api database been created?
> > Has the nova_cell0 database been created?
> > Has "nova-manage api_db sync" been run?
> > Has "nova-manage cell_v2 map_cell0" been run?
> > Is [api_database]/connection set in nova.conf?
> > Is the cell0 database connection URL correct?
> > Error: "Database schema file with version 390 doesn't exist."
> >
> > We have these settings in nova.conf:
> >
> > [database]
> > connection = mysql+pymysql://nova_prod:xyz at 192.168.60.10:6306/nova_prod
> > [api_database]
> > connection = mysql+pymysql://
> > nova_api_prod:xyz at 192.168.60.10:6306/nova_api_prod
> >
> > I can't see problems accessing the databases. i.e. these commands work:
> >
> > mysql -u nova_api_prod -pxyz -h 192.168.60.10 -P 6306 nova_api_prod
> >
> > mysql -u nova_prod -pxyz -h 192.168.60.10 -P 6306 nova_prod
> >
> >  mysql -u nova_prod -pxyz -h 192.168.60.10 -P 6306 nova_prod_cell0
> >
> > If I try to rerun nova-manage cell_v2 map_cell0:
> >
> > [root at cld-ctrl-01 ~]# nova-manage cell_v2 map_cell0
> > Cell0 is already setup
> >
> >
> > [root at cld-ctrl-01 ~]# su -s /bin/sh -c "nova-manage api_db version" nova
> > 45
> >
> > [root at cld-ctrl-01 ~]# su -s /bin/sh -c "nova-manage db version" nova
> > 362
> >
> > [root at cld-ctrl-01 ~]# nova-manage cell_v2 list_cells
> >
> +-------+--------------------------------------+--------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------+
> > |  Name |                 UUID                 |
> Transport
> > URL                   |                        Database Connection
> >                |
> >
> +-------+--------------------------------------+--------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------+
> > | cell0 | 00000000-0000-0000-0000-000000000000 |
> > none:///                     | mysql+pymysql://nova_prod:****@
> > 192.168.60.10:6306/nova_prod_cell0 |
> > | cell1 | 5e42faa0-710b-4967-bb42-fcf53602c96e |
> > rabbit://openstack_prod:****@192.168.60.183:5672 |
> >  mysql+pymysql://nova_prod:****@192.168.60.10:6306/nova_prod    |
> >
> +-------+--------------------------------------+--------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------+
> >
> > Following some doc we also tried to specify the --database_connection /
> > --database-connection argument, but this seems not working
> >
> >
> > Setting nova in debug mode, this is the last entry in the nova-manage log
> > file:
> >
> > 2019-07-16 12:11:42.774 22013 DEBUG migrate.versioning.repository
> > [req-8ca52407-dbe1-4a62-ad6c-16631c2a9a06 - - - - -] Config:
> > OrderedDict([('db_settings', OrderedDict([('__name__', 'db_settings'),
> > ('repository_id', 'nova'), ('version_table', 'migrate_version'),
> > ('required_dbs', '[]')]))]) __init__
> > /usr/lib/python2.7/site-packages/migrate/versioning/repository.py:83
> >
> > Any hints ?
> >
> > Thanks, Massimo
> > 
> > 
> > OpenStack Discuss
>
>
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-discuss/attachments/20190716/a5409e94/attachment-0001.html>