osdir.com


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[nova] [ops] Problems running db sync for nova (Ocata --> Pike)


Hi,

I think you need to run

nova-manage db sync --local_cell

in Ocata. I can't quite remember the reason, but you should try it.
I had the same problems and this command worked out for me.

Regards,
Eugen



Zitat von Massimo Sgaravatto <massimo.sgaravatto at gmail.com>:

> Resending with the right tags in the subject line ...
>
>
> Hi
>
> We are trying to update our Ocata cloud to Pike  (this is the first step:
> we will go through Ocata --> Pike --> Queens --> Rocky) but we have a
> problem with nova-manage db sync:
>
>
> [root at cld-ctrl-01 ~]# su -s /bin/sh -c "nova-manage db sync" nova
> ERROR: Could not access cell0.
> Has the nova_api database been created?
> Has the nova_cell0 database been created?
> Has "nova-manage api_db sync" been run?
> Has "nova-manage cell_v2 map_cell0" been run?
> Is [api_database]/connection set in nova.conf?
> Is the cell0 database connection URL correct?
> Error: "Database schema file with version 390 doesn't exist."
>
> We have these settings in nova.conf:
>
> [database]
> connection = mysql+pymysql://nova_prod:xyz at 192.168.60.10:6306/nova_prod
> [api_database]
> connection = mysql+pymysql://
> nova_api_prod:xyz at 192.168.60.10:6306/nova_api_prod
>
> I can't see problems accessing the databases. i.e. these commands work:
>
> mysql -u nova_api_prod -pxyz -h 192.168.60.10 -P 6306 nova_api_prod
>
> mysql -u nova_prod -pxyz -h 192.168.60.10 -P 6306 nova_prod
>
>  mysql -u nova_prod -pxyz -h 192.168.60.10 -P 6306 nova_prod_cell0
>
> If I try to rerun nova-manage cell_v2 map_cell0:
>
> [root at cld-ctrl-01 ~]# nova-manage cell_v2 map_cell0
> Cell0 is already setup
>
>
> [root at cld-ctrl-01 ~]# su -s /bin/sh -c "nova-manage api_db version" nova
> 45
>
> [root at cld-ctrl-01 ~]# su -s /bin/sh -c "nova-manage db version" nova
> 362
>
> [root at cld-ctrl-01 ~]# nova-manage cell_v2 list_cells
> +-------+--------------------------------------+--------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------+
> |  Name |                 UUID                 |                  Transport
> URL                   |                        Database Connection
>                |
> +-------+--------------------------------------+--------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------+
> | cell0 | 00000000-0000-0000-0000-000000000000 |
> none:///                     | mysql+pymysql://nova_prod:****@
> 192.168.60.10:6306/nova_prod_cell0 |
> | cell1 | 5e42faa0-710b-4967-bb42-fcf53602c96e |
> rabbit://openstack_prod:****@192.168.60.183:5672 |
>  mysql+pymysql://nova_prod:****@192.168.60.10:6306/nova_prod    |
> +-------+--------------------------------------+--------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------+
>
> Following some doc we also tried to specify the --database_connection /
> --database-connection argument, but this seems not working
>
>
> Setting nova in debug mode, this is the last entry in the nova-manage log
> file:
>
> 2019-07-16 12:11:42.774 22013 DEBUG migrate.versioning.repository
> [req-8ca52407-dbe1-4a62-ad6c-16631c2a9a06 - - - - -] Config:
> OrderedDict([('db_settings', OrderedDict([('__name__', 'db_settings'),
> ('repository_id', 'nova'), ('version_table', 'migrate_version'),
> ('required_dbs', '[]')]))]) __init__
> /usr/lib/python2.7/site-packages/migrate/versioning/repository.py:83
>
> Any hints ?
>
> Thanks, Massimo
> 
> 
> OpenStack Discuss