osdir.com


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[queens][nova] nova host-evacuate errot


Hi ,

I have tried on a failed compute node which is in power off state now.
I have tried on a running compute node, no errors. But nothing happens.
On running compute node - Disabled the compute service and tried migration
also.

May be I might have not followed proper steps. Just wanted to know the
steps you have followed. Otherwise, I was planning to manual migration also
if possible.
~Jay.

On Thu, Jul 11, 2019 at 11:52 AM Ignazio Cassano <ignaziocassano at gmail.com>
wrote:

> Hi Jay,
> would you like to evacuate a failed compute node or evacuate a running
> compute node ?
>
> Ignazio
>
> Il giorno gio 11 lug 2019 alle ore 11:48 Jay See <jayachander.it at gmail.com>
> ha scritto:
>
>> Hi Ignazio,
>>
>> I am trying to evacuate the compute host on older version (mitaka).
>> Could please share the process you followed. I am not able to succeed
>> with openstack live-migration fails with error message (this is known issue
>> in older versions) and nova live-ligration - nothing happens even after
>> initiating VM migration. It is almost 4 days.
>>
>> ~Jay.
>>
>> On Thu, Jul 11, 2019 at 11:31 AM Ignazio Cassano <
>> ignaziocassano at gmail.com> wrote:
>>
>>> I am sorry.
>>> For simulating an host crash I used a wrong procedure.
>>> Using  "echo 'c' > /proc/sysrq-trigger" all work fine
>>>
>>> Il giorno gio 11 lug 2019 alle ore 11:01 Ignazio Cassano <
>>> ignaziocassano at gmail.com> ha scritto:
>>>
>>>> Hello All,
>>>> on ocata when I  poweroff a node with active instance , doing a nova
>>>> host-evacuate works  fine
>>>> and instances are restartd on an active node.
>>>> On queens it does non evacuate instances but nova-api reports for each
>>>> instance the following:
>>>>
>>>> 2019-07-11 10:19:54.745 13811 INFO nova.api.openstack.wsgi
>>>> [req-daad0a7d-87ce-41bf-b096-a70fc306db5c 0c7a2d6006614fe2b3e81e47377dd2a9
>>>> c26f8d35f85547c4add392a221af1aab - default default] HTTP exception thrown:
>>>> Cannot 'evacuate' instance e8485a5e-3623-4184-bcce-cafd56fa60b3 while it is
>>>> in task_state powering-off
>>>>
>>>> So it poweroff all instance on the failed node but does not start them
>>>> on active nodes
>>>>
>>>> What is changed ?
>>>> Ignazio
>>>>
>>>>
>>>>
>>
>> --
>> â??
>> P  *SAVE PAPER â?? Please do not print this e-mail unless absolutely
>> necessary.*
>>
>

-- 
â??
P  *SAVE PAPER â?? Please do not print this e-mail unless absolutely
necessary.*
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-discuss/attachments/20190711/d835d5ce/attachment.html>