osdir.com


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[magnum][queens] kume master error in clout-init-output.log


Many thanks
Ignazio

Il giorno gio 4 lug 2019 alle ore 12:38 Jonathan Rosser <
jonathan.rosser at rd.bbc.co.uk> ha scritto:

> Ignazio,
>
> You will something like this applied to Queens magnum
> https://review.opendev.org/#/c/637390/ which corrects the issue you have
> identified with the proxy environment variables not being exported.
>
> I would also suggest that you apply another patch
> https://review.opendev.org/#/c/667284 otherwise the proxy settings in
> the cluster template will interfere with the operation of
> magnum-conductor. Depending on your network environment you will have
> further issues without reverting that code.
>
> I would recommend using config in kolla to setup any http proxy you need
> for the magnum-conductor service - completely separate from any end user
> proxy settings that come from the cluster template.
>
> Hope this helps,
> Jon.
>
> On 04/07/2019 05:49, Ignazio Cassano wrote:
> > Hello,
> > the problem is that my externet network uses http proxy for downloading
> > package from internet
> > The file /etc/sysconfig/heat-params containes the HTTP_PROXY variable I
> > passed to the cluster template but it does not export it for part007
> script
> > and etcd is not downloaded.
> > If I change /etc/sysconfig/heat-params and insert at the head
> > set -a
> >
> > and then I run part007 script, it works because reads the HTTP_PROXY
> > variable and can download etcd.
> >
> > This seems a bug.
> > Regards
> > Ignazio
> >
> >
> > Il giorno gio 4 lug 2019 alle ore 04:39 Feilong Wang <
> > feilong at catalyst.net.nz> ha scritto:
> >
> >> Hi Ignazio,
> >>
> >> Based on the error message you provided, the etcd cluster is not started
> >> successfully. You can run the script part-007 manually to debug what's
> the
> >> root cause.
> >>
> >>
> >> On 4/07/19 7:03 AM, Ignazio Cassano wrote:
> >>
> >> Hi All,
> >> I 've just installed openstack kolla queens and wen I try to run a
> >> kubernetes cluster,
> >> the master node reports the following in the cloud init log file:
> >> Cloud-init v. 0.7.9 running 'modules:config' at Wed, 03 Jul 2019
> 18:57:19
> >> +0000. Up 20.40 seconds.
> >> + CA_FILE=/etc/pki/ca-trust/source/anchors/openstack-ca.pem
> >> + '[' -n '' ']'
> >>
> >> /var/lib/cloud/instance/scripts/part-007: line 57: /etc/etcd/etcd.conf:
> No
> >> such file or directory
> >> /var/lib/cloud/instance/scripts/part-007: line 70: /etc/etcd/etcd.conf:
> No
> >> such file or directory
> >> /var/lib/cloud/instance/scripts/part-007: line 86: /etc/etcd/etcd.conf:
> No
> >> such file or directory
> >> Cloud-init v. 0.7.9 running 'modules:final' at Wed, 03 Jul 2019 18:57:21
> >> +0000. Up 21.93 seconds.
> >> 2019-07-03 18:59:23,121 - util.py[WARNING]: Failed running
> >> /var/lib/cloud/instance/scripts/part-007 [1]
> >>
> >>   The image I am using is suggested in the openstack documentation:
> >> $ wget
> https://download.fedoraproject.org/pub/alt/atomic/stable/Fedora-Atomic-27-20180212.2/CloudImages/x86_64/images/Fedora-Atomic-27-20180212.2.x86_64.qcow2
> >>
> >> The volume driver is cinder and the docker storage driver is overlay.
> >>
> >> The docker volume size is 5 GB  and THE VOLUME SIZE OF THE FLAVOR IS
> 20gb.
> >>
> >>
> >> Seems image is missing some packeages :-(
> >>
> >> Anyone could help me, please ?
> >>
> >> Ignazio
> >>
> >>    --
> >> Cheers & Best regards,
> >> Feilong Wang (ç??é£?é¾?)
> >>
> --------------------------------------------------------------------------
> >> Senior Cloud Software Engineer
> >> Tel: +64-48032246
> >> Email: flwang at catalyst.net.nz
> >> Catalyst IT Limited
> >> Level 6, Catalyst House, 150 Willis Street, Wellington
> >>
> --------------------------------------------------------------------------
> >>
> >>
> >
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-discuss/attachments/20190704/737f5d80/attachment.html>