[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Bug 54519] httpd already running


https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=54519

Dennis Clarke <dclarke@xxxxxxxxxxxxx> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
           Hardware|PC                          |Sun
            Version|2.4.3                       |2.5-HEAD
                 CC|                            |dclarke@xxxxxxxxxxxxx
                 OS|Linux                       |Solaris

--- Comment #5 from Dennis Clarke <dclarke@xxxxxxxxxxxxx> ---
Same problem seen with a build from trunk rev 1833619 thus :

tls13# /usr/local/bin/apachectl start 
httpd (pid 2548) already running

tls13# ps -ef | grep "2548"
    root  2548  2489   0 10:26:09 pts/10      0:00 -sh
    root  4423  2548   0 10:54:29 pts/10      0:00 grep 2548
tls13# 

Deleting the left behind sock file does nothing : 

tls13# ls -lap /usr/local/www/var/run 
total 9
drwxr-xr-x   2 webservd webservd       3 Aug 13 10:35 ./
drwxr-xr-x   4 root     root           4 Jun 15 19:28 ../
srwx------   1 webservd webservd       0 Aug 13 10:35 cgid.sock.2548
tls13# 

tls13# /usr/local/bin/httpd -V
Server version: Apache/2.5.1-dev (Unix)
Server built:   Jun 15 2018 19:01:31
Server's Module Magic Number: 20180422:1
Server loaded:  APR 1.6.3, APR-UTIL 1.5.3, PCRE 8.40 2017-01-11
Compiled using: APR 1.6.3, APR-UTIL 1.5.3, PCRE 8.40 2017-01-11
Architecture:   64-bit
Server MPM:     event
  threaded:     yes (fixed thread count)
    forked:     yes (variable process count)
Server compiled with....
 -D APR_HAS_SENDFILE
 -D APR_HAS_MMAP
 -D APR_HAVE_IPV6 (IPv4-mapped addresses enabled)
 -D APR_USE_PROC_PTHREAD_SERIALIZE
 -D APR_USE_PTHREAD_SERIALIZE
 -D SINGLE_LISTEN_UNSERIALIZED_ACCEPT
 -D APR_HAS_OTHER_CHILD
 -D AP_HAVE_RELIABLE_PIPED_LOGS
 -D DYNAMIC_MODULE_LIMIT=256
 -D HTTPD_ROOT="/usr/local"
 -D SUEXEC_BIN="/usr/local/bin/suexec"
 -D DEFAULT_PIDLOG="httpd.pid"
 -D DEFAULT_SCOREBOARD="apache_runtime_status"
 -D DEFAULT_ERRORLOG="logs/error_log"
 -D AP_TYPES_CONFIG_FILE="www/conf/mime.types"
 -D SERVER_CONFIG_FILE="www/conf/httpd.conf"
tls13# 

Temporary brute force method I used was to simply reboot the server and
get a new set of pids in use.

tls13 # uptime 
 10:57am  up 1 min(s),  1 user,  load average: 0.12, 0.08, 0.04
tls13 # /usr/local/bin/apachectl start 
tls13 # 

Not pretty but works for the moment.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: bugs-help@xxxxxxxxxxxxxxxx